Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

11 March 2009

MakLOng KeDai MakAn MaLas

hye smua, SEkOm

Nie ada sti cta aku nakkongsi ngan korang smua,
satu page, kAmI Stay Hotel dkt seberang Perai, bangun awal page, konon awal la sangat, 9.30a.m bru bgn, hehehhe. mula2 kami g bt keja dkt JPPH Seberang perai, n tgh ari baru nak gerag g JPPH kulim, kami ingat nak Lunch dkt Kulim la, jalan dah sampai Kulim, perut pon dah lapa nie, maklum la dah tgh ari. berhenti satu kdi makan tp jalan la nie, konon kdi nie nampak menarik dan tertarik ko memang da BOOOMMM.. haahahahah.. kami pon duduk la. (aku) teh ais n nasik goreng kampong (pian)nescafe ais caw n nasik goreng hailam (tam)ais kacang n nasik goreng kampong gak.. pada awai nya kami xprasan lg lalat punya banyak kdi 2, blh dok wat kenduri kesyukuran plak lalat kt kdi makonG 2.. tunggu punya lama, dgn lalat dok men atas pala, ati dah menyirap dah nie, mana maklong nie... pas selang berpuluh minit, makLOnG kdi 2 dgn mka selambe bawak Nasik goreng biasa Teloq maTa 3pinggan, pas 2 xdan kami nak kata apa kt makLong2, dia bersuara dulu "YANG NIE JA ADA ADIK OIII, MAKAN LA" (dgn selambe n bt muka xbersalah)... aduuuhhh, nasik kami tgh btl2 lapa time 2, klu x, blah mcm 2 la... ingat dlm ati nak bayaq kt MakLong 2 RM1.5kupang ja, pas 2 nak cakap kt dia, "YANG NIE JA ADA MAKLONG OIII, AMIK JA LA"... nasib xterkeluaq ja... hehehehe...
K la daaaaaaaaaaaa..

MORAL
*JAGA KEBERSIHAN KEDAI MAKAN ANDA
*LAYAN PELANGGAN DGN BAIK LA CIKIT
*JNG KURANG AJAQ DGN ORG YANG LBH TUA DARI KITA.

3 comments:

NASRUL NASH said...

hahaha...
terbaik kot...
next time jgn la dtg lagi..
sebar2kan la..
hehehe..

SHAIKH said...

cakap je bro..huhu
uat pe nak dimpankan..biar dia tau,atau pn menyamar sbg jabatan kesihatan..huhu
all the best in u journey..
=)

Sr_Omr™ said...

to nash..
kali pertama dan terakhir aku p makan kdi mkn 2..hehehe.. xp dah..

to shaikh...
hehehe.. ikt ati memang aku wat dah.. menyamar, mtk det.. untung maaaaa...